zondag 18 januari 2009

Wedstrijdverslag RODA J.C. - PSV

Wanneer: 18 januari 2009
Waar: Parkstad Limburg Stadion
Aantal toeschouwers: 16.000
Man of the match: Dzsudzsák (eerste helft), Cissé (tweede helft)
Scoreverloop:

0-1 Simons (penalty)
1-1 Janssen

Hè hè eindelijk is de winterstop ten einde. Vol goede moed de barre tocht naar Parkstad gemaakt om in ‘het hol van de leeuw’ getuige te zijn van Kerkraads trots tegen de mannen van Philips. Goed gevoel de witte knikker weer over het grasgroene laken te zien rollen, en eerlijk is eerlijk, de mat lag er naar omstandigheden zeer wel bij. Veel te melden over de eerste helft is er niet: slecht en slaapverwekkend voetbal waarbij PSV licht overwicht had, met name dankzij de tomeloze inzet van uitblinker Dzsudzsák. Het publiek in Kerkrade was niet vooruit te branden en beperkte zich tot het inmiddels fantasieloos uitgemolken ‘Lazovic is een homo’ op de melodie van The White Stripes… Dan de tweede helft. Beide teams leken zich te realiseren dat ze werden gadegeslagen door zo’n 16.000 toeschouwers en gaven eindelijk gas. Wegereef deelde prompt een penalty uit aan PSV, na vermeend hands van Kah. Simons verzilverde de kans, zij het met het nodige fortuin. Gelijk vanaf de aftrap beet Roda van zich af, en hoe! Een fantastische kopgoal van Janssen betekende de verdiende 1-1. Heerlijk hoe het stadion ontplofte, kan morgen mijn jas naar de stomerij brengen, want heb zeker drie liter bier over me heen gekregen. Verder was de tweede helft redelijk boeiend waarbij de betere kansen voor Roda waren. Eindstand 1-1 werd echter door beide partijen geaccepteerd als meest haalbare deze middag. Eén ding is zeker: PSV zal dit jaar zeker geen kampioen worden, en de derby der derby’s MVV-Roda zie ik komend seizoen niet gebeuren (tenzij ‘wij’ promoveren…).

1 opmerking:

Anoniem zei

Schandalig dat jij je durft te vertonen,in een circustent dat nagenoeg geen sprankje hoop meer heeft op een goede afloop van dit seizoen.

Wat een overloper ben jij ,zou je bijna zeggen,maar goed het zal door menig Sjeng niet dankbaar worden afgenomen,alleen of ik ermee kan leven,ik weet het niet.

Al met al doe waar je zin in hebt.