woensdag 15 april 2009

TEAM MESTREECH: SPIEREN VOOR SPIEREN

Onder de naam ‘Team Mestreech’ hebben Maastrichtenaren Aron Nijs en Marc Rikers zich ingeschreven voor de Duchenne Heroes-mountainbiketocht. De tocht bestaat uit zeven zware etappes van gemiddeld 100 km en wordt gereden door vier verschillende landen: Luxemburg, België, Duitsland en Nederland. De start vindt plaats in Luxemburg, de finish in Nederland. De tocht wordt verreden van 13 tot en met 19 september 2009. 400 deelnemers, 700 kilometer, 7 dagen, 4 landen met slechts één doel: geld inzamelen voor de strijd tegen de ziekte van Duchenne.

DE TOCHT
Duchenne Heroes 2009 start, in het plaatsje Wiltz in Luxemburg en gaat via de Belgische Ardennen en de Duits-Belgische grens naar Nederlands Limburg. Door het Limburgse landschap, fietsen de deelnemers via het mijnweggebied en opnieuw een stukje Duitsland, richting het Rijk van Nijmegen. Het gehele Duchenne Heroes peloton komt gezamenlijk in de finishplaats Nijmegen aan.

HET TEAM
Team Mestreech wordt gevormd door de ervaren mountainbikers Aron Nijs (32) en Marc Rikers (31). In het dagelijks leven is Aron zelfstandig freelance fotograaf en Marc werkt als fiscalist bij BDO Accountants & Adviseurs. Samen gaan ze, onder het motto ‘spieren voor spieren’, de uitdaging aan deze loodzware tocht tot een goed einde te brengen, met slechts één doel: geld inzamelen om het onderzoek tegen de ziekte van Duchenne te bekostigen en te bespoedigen. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoeksprojecten van het Duchenne Parent Project (
www.duchenne.nl).

HET GOEDE DOEL
De ziekte van Duchenne is een ernstige en erfelijke spierziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. Een kind dat aan deze ziekte lijdt, is op jonge leeftijd al minder actief dan andere kinderen. Dit komt omdat de kracht van alle spieren en dus ook van het hart, door deze ziekte langzaam afneemt. In Nederland hebben ongeveer achthonderd jongens deze ziekte. Hooguit de helft wordt dertig jaar, maar velen halen de twintig niet. Mountainbiken zit er voor deze jongens niet in, daarom wil ‘Team Mestreech’ dit voor hen doen.

SPONSOREN GEZOCHT
Om deel te mogen nemen aan de Duchenne Heroes-mountainbiketocht dient iedere deelnemer het minimale sponsorbedrag van € 2.500,- in te leggen. Trots is Team Mestreech te melden dat de sponsoraanvragen prima verlopen, het gewenste bedrag is echter nog niet gehaald. Nieuwe sponsoren zijn daarom meer dan welkom. Wanneer u Team Mestreech en daarmee het goede doel wilt sponsoren, stuur dan een bericht naar:
info@aronnijs.nl en/of m-rikers@home.nl. Sponsoren worden vermeld in de periodieke nieuwsbrieven die Team Mestreech verstuurd en op de website www.team-mestreech.nl. Van bedrijfssponsoren wordt het logo op het fietsshirt van ‘Team Mestreech’ gedrukt.

Bijlage: foto Team Mestreech (foto: Aron Nijs Fotografie)

Geen opmerkingen: