Wat: luxe cocktailtjes slurpen voor een goed doel
Waar: Fort Sint Pieter, Maastricht
Wanneer: 30-11-2008 van 16.00 uur tot 23.00 uur
Voor een goed feest valt Laboratoire insanité altijd te porren, is de leidraad luxe cocktailtjes slurpen voor een goed doel des te meer. Heb je je wel eens afgevraagd waarom een cocktail een cocktail heet? Nee? Ik wel. Vrij vertaald drink je een hanenstaart. Misschien kan Wikipedia mijn honger naar kennis stillen? Wat blijkt, er doen meerdere mythes de ronde... De mooiste? Een Iers-Amerikaanse bartendster leukte haar mixdrankjes op met fraaie veren van kemphanen, et voila, a name was born!
Terug naar de party. Mooie locatie dat Fort Sint Pieter en speciaal voor deze avond trendy uitgelicht. Vanaf de voet van de Sint Pietersberg lichtte het bastion op als een baken van geneugte. De loungeparty was georganiseerd door MBA: de Maestrichter Bartender Association. MBA is een samenwerkingsverband tussen een achttiental bartenders van de hipste tenten van Maastricht, te weten Eden Designhotel Maastricht, Restaurant Mestizo, Cafe Cliniq.com, Quasimolo, Barsserie Appart, Cucina Mosae, Shake & Serve en Beluga Next Door. Het hogere doel van de ‘lazy afternoon’ was zoveel mogelijk geld inzamelen voor zowel de ‘We Care Foundation’ als de ‘Escuala Municipal de Havana’, precies, een Cubaanse school. Havana was, is en blijft de bakermat van de cocktailcultuur en de stad waar de cocktails Mojito en Daiquiri geboren werden. Het evenement werd vet gesponsord waardoor het mogelijk werd 75% van iedere verkochte consumptie te doneren aan bovenstaande goede doelen. Een kaartje kocht je voor €25,- waarbij een welkomstcocktail en walking dinner inbegrepen zaten. Ruim 200 party people veroverden de dansvloer, opgezweept door de ronkende beats geproduceerd door DJ’s Monte Christo en Wendy. Cocktails te over en voor de ordinaire gerstenatliefhebbers als ik, waren er Heineken Longnecks. Jammer alleen dat de toch vriendelijk geprijsde cocktails evenveel kostten als een biertje: €4,-. Maar goed, het gaat om het goede doel, dus we trekken een flap en drinken er nog één. De eindtijd van 23.00 uur was perfect gekozen, want de drankvoorraad liep tegen die tijd op zijn laatste pootjes. De goede doelen kunnen denk ik op een warme cheque rekenen.
Organisatoren: maak er een traditie van. Mijn zegen hebben jullie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten