woensdag 9 juli 2008

PERSDAG MVV SEIZOEN 2008/2009

Op 8 juli jl. hield MVV haar jaarlijkse persdag. In een volgepakte persruimte was het voltallige Limburgse journaille verenigd, allen nieuwsgierig naar wat voorzitter Joseph Goumans en nieuwe hoofdtrainer Fuat Capa te meldden hadden. Camera’s draaiden hongerig en fototoestellen flitsten gretig. Was er dan veel te melden? Jazeker! Een nieuwe hoofdtrainer, zeven nieuwe spelers bij de A-selectie, nieuwe shirtsponsor én een nieuw logo. Te beginnen met het belangrijkste waren zowel de voorzitter als de hoofdtrainer rechtlijnig in hun doelstelling voor het seizoen 2008-2009: de 5de plek van vorig jaar minimaal consolideren. Dat de supporters er weer zin én vertrouwen in hebben, bleek uit het tot nu toe verkochte aantal seizoenskaarten: 1.500, wat doet vermoeden dat het aantal van vorig seizoen minimaal wordt geëvenaard.


Nieuws over de selectie
Eén hoofdtrainer weg (Maaskant naar NAC Breda), één speler weg (Vermast naar KV Kortrijk) en twee keepers weg (Van der Ban en Koruglu). De rest van de selectie (inclusief de toppers Thiebaut, Gomez, Sillah, Tobiasen en Van Boxel) is in tact gebleven en versterkt met middenvelder Bülent Akin (ex-Bolton Wanderers en Galatasaray!), rechtsbuiten Alpha Bah (kan de spreekkoren al horen ;-), keeper Ruud Boffin, aanvallende middenvelder Christian Brüls, linkerspits Güven Cavus, rechtsback Omer Kulga en reservekeeper Simon Wagner. Capa meldde ook nog tussen neus en lippen door op zoek te zijn naar een back-up voor Sjoerd Winkens en Gunter Thiebaut.

Nieuws over de sponsor
De naam van de nieuwe sponsor: EMLY. Een sponsor uit Sittard? Beetje vreemd, hopelijk wel lekker… De voorzitter lichtte de keuze voor shirtsponsoring per periode toe, volgens hem is het zo ten eerste mogelijk ook ‘kleinere’ regionale sponsors een kans te geven zich als shirtsponsor te profileren en ten tweede is de totale opbrengst (mits natuurlijk iedere periode een nieuwe sponsor wordt geworven…) hoger dan één shirtsponsor voor een heel jaar te contracteren. Verhaal klinkt an sich plausibel, maar ik denk dat deze keuze imagotechnisch géén goede zet is en daarnaast ook niet voor rust in de organisatie zorgt, integendeel.

Na het perspraatje en het voorstellen van de nieuwe spelers werden er op het heilige gras van De Geusselt de groepsfoto en portretfoto’s gemaakt. Voetbal International was aanwezig om van iedere speler een zogenaamd ‘action shot’ te maken. Wat mij met name opviel was de positieve sfeer die er in de groep hing, er werd volop gedold en volgens mij spreekt de gehele selectie inmiddels een eigen Euregionaal mengelmoestaaltje: Frans, Duits en Nederlands (met een snufje Turks). Ik hou het toch liever op ‘ut Mestreechs’: Nao veure!

1 opmerking:

Fruitvliegje zei

Een back up voor Thibaut lees ik dit goed,hij gaat ons dus verlaten.
Want capa houd hier rekening mee,of hij moet er iemand bij hebben voor als Thibaut geblesseerd raakt. En Sillah toch gebleven of hoe zit het met hem,gehuurd gekocht niemand weet hier iets van.