Scoreverloop:
0-1 Beerens
0-2 Henrique
0-3 Sibon

Eindelijk weer eens een Eredivisietegenstander in De Geusselt, en meteen niet de minste: SC Heerenveen, in potentie toch de nummer 5 van de Nederlandse competitie. Met het bekerduel MVV-Willem 2 nog warm in het geheugen (enkele seizoenen geleden legde ‘uzze matadoren’ de Tilburgers vakkundig over de knie, resulterend in een 3-1 overwinning) gingen de supporters er eens goed voor zitten. De verwachting was dat De Geusselt goed gevuld zou zijn, niets was helaas minder waar. Nog geen 5.000 toeschouwers vulde het stadion en dat zijn er nog altijd 1.000 minder dan een reguliere thuiswedstrijd in de Jupiler League. Dan de wedstrijd. Na genoten te hebben van het dundoek van de Ultra’s (Bér lust ze rauw) begon MVV het duel vol power. In de tiende minuut werd de lat geraakt (zouden de doelen in De Geusselt 10 cm hoger zijn dan was de strijd geëindigd in 3-4). De Friezen gaven echter een lesje effectiviteit en scoorden voor rust twee keer op simpele wijze. Het beste veldspel werd door MVV getoond, vooral Brüls, Brysinck en Evers (geen enkel duel verloren) waren top. Thiebaut blonk ook uit: in vallen, klagen en zeiken en pakte zo alwéér een gele kaart! In de tweede helft bloedde de wedstrijd langzaam dood, Heerenveen geloofde het wel, MVV wilde wel, maar kon gewoonweg niet. De bal mocht er deze woensdagavond niet in. Conclusie: jammer, maar het vertoonde veldspel laat wederom zien dat deze groep barst van de potentie zeker als Thiebaut zijn energie eens op zichzelf richt i.p.v. op de scheidsrechter.