donderdag 27 november 2008

Linktip: Scheerwinkel.nl, and the art of shaving

Scheerwinkel.nl is dé webwinkel waar je alles op het gebied van ouderwets scheren vindt. Ouderwets? Met de hand dus, oftewel nat scheren. Puike site met unieke producten en merken. Scheerwinkel.nl heeft bewust gekozen voor een exclusief assortiment van hoge kwaliteit. Veel van de producten worden rechtstreeks geïmporteerd (bijvoorbeeld uit Italië, toch het land van de ‘gladde’ mannen…) en zijn derhalve elders in Nederland niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. Naast exclusiviteit heeft dit ook het voordeel dat er geen verdere tussenhandelaren betrokken zijn waardoor de prijs zeer aantrekkelijk blijft. Het assortiment is even exceptioneel als omvangrijk. Een korte opsomming: bloedstelpers (Huh? Aluin? Vraag maar aan je opa, die weet ervan!), boeken over de kunst van het scheren, scheerkommen, scheerkwasten, scheermessen (ja,ja, het echte mes op de keel), maar ook haar- en snortoebehoren. Eigenlijk alles voor het haar dat je in goede conditie wilt behouden en het haar dat je verzorgend wilt verwijderen. Veilig en eerlijk zakendoen staat bij deze virtuele winkel hoog in het vaandel. Bij de Algemene Voorwaarden staat alles netjes uitgelegd, een buil vallen doe je hier dus niet.

Dan nog de scheertips van de kenner:

Het beste is om in de ochtenduren, na het douchen, wanneer de haren en de huid lekker geweekt zijn, het gezicht in te zepen, al dan niet met schuim, crème of zeep, eventueel voorafgaand met een scheerolie(voor de echte snobs, of voor een zeer gevoelige huid). Het scheermes hanterende gaat men in eerste instantie met de richting van de haargroei mee. Na een tweede keer ingezeept hebbende, gaat men voorzichtig tegen de baardgroei in, of eventueel haaks op de baardgroei. Na dit alles, is het het beste om met een koude afspoeling de huid te ‘sluiten’, waarna men met een aftershave dan wel aftershave balsem de huid laat ‘rusten’. Et voila, je bent weer het mannetje!


Fotobijschrift: Proraso scheerschuim 400 ML (!) voor €6,75. De romige mousse maakt scheren makkelijk en helpt roodheid en irritaties voorkomen. Bevat lanoline en eucalyptusolie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En vergulde hand dan?? Dat is toch zeker de winnaar de afglopen jaren!!!

gr Ollie B

Anoniem zei

vette site....enne...niet alleen Italo's zijn glad!

Prego!