vrijdag 10 oktober 2008

Linktip: sportus.nl

De spiders van Laboratoire insanité grasduinen het wereldwijdeweb 24/7 af zoekend naar websites van toegevoegde waarde voor het hooggewaarde lezerspubliek. Voor deze linktip hoefde de spiders echter niet ver af te dwalen. De webwinkel van Sportus.nl bestierd namelijk al geruime tijd een ereplaatsje in mijn favorietenlijst. Rondstruinen door deze webwinkel is altijd gevaarlijk (vooral als je salaris net binnen is ;-): je voelt je als een kind in een snoepwinkel! Het aanbod is meer dan overweldigend: t-shirts, longsleeves, hooded sweaters, polo’s, schoenen, truien, sporttassen, jackets en sportartikels als voetballen en tennisrackets. Bijzonder is de afdeling ‘Classic Sport Fashion’. Een natte droom voor iedere retrofetisjist: fingerlicking stuff! Strak getailleerde trainingsvesten van nationale elftallen, voetbalshirts van tientallen clubs en exclusieve fashionlijnen van Maradona, George Best, Johan Cruyff en Björn Borg. De site zit strakgeorganiseerd in elkaar (ben bijvoorbeeld nog nooit op een ‘dead link’ of foutmelding gestuit) en de producten zijn goed gefotografeerd en gedocumenteerd. Een bestelling plaatsen is simpel: bepaal je maatkeuze, het aantal en het menu leidt je vanzelf naar de kassa. De levertijd bedraagt doorgaans een week, sommige producten (zoals Copa) zijn niet op voorraad en worden dus in principe op maat gemaakt, hierbij kan de levertijd langer duren. Via de site kun je te allen tijde de bestelstatus van je bestelling checken en Sportus.nl beschikt zelfs over een telefonische klantenservice. Sportus.nl is een knap staaltje veilig online kopen.

Stukje historie
Eind 1999 werd Sportus.nl gelanceerd. Investeerders als Adam Curry en Bob Stumpel stonden aan de basis van het initiatief. Daarnaast werd de internetwinkel ondersteund door oud-sporters als Marcel Wouda, Jacco Eltingh, Ron Zwerver en Daniëlle Overgaag. Het was dé winkel ‘voor en door sporters’. In 2001, het hoogtepunt van de internetcrisis, verdween Sportus.nl uit Nederland. Begin 2006 maakt Sportus.nl echter zijn comeback. De tijden en smaken zijn veranderd. Zo is ook het assortiment aangepast aan de wensen van deze tijd. Sport heeft zijn weg in de mode gevonden. Gerenommeerde ontwerpers introduceren speciale lijnen geënt op sport. Het assortiment van Sportus.nl haakt in op deze trend. In de internetwinkel zijn diverse fashion items te vinden uit deze collecties. Mode met een knipoog naar sport. Sportus.nl levert artikelen van merken als Copa Classic, Bukta, Quick, Cruyff Classics, Fred Perry, Le Coq Sportif, Spielraum, Pornobuongiorno, Derbe en Logoshirt.

Holland 1905 box
Eén product wil ik er graag uitlichten (zie foto’s). Het betreft de ‘Holland 1905 box’ van De Buitenspelers. In hun nieuwe retro-sportkledinglijn brachten de journalisten Hugo Borst, Johan Derksen en Matty Verkammen onder de vlag van de Buitenspelers twee shirts uit. Uit het rijke verleden van het Nederlands Elftal is het eerste interlandshirt uit 1905 en het klassieke Oranje-shirt uit 1957 ontwikkeld. Onversneden voetbalschoonheid in optima forma. Het eerste shirt van Oranje is van eerlijk wit katoen, met hier overheen getrokken de satijnen rood-wit-blauwe bandelier. Het embleem met de Gouden Leeuw maakt het longsleeveshirt af.

Bezoek de webwinkel zelf eens. Maar pas op! De kans dat er iets aan je muis blijft plakken is levensgroot!
www.sportus.nl.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow,
deze site kende ik nog niet. Inderdaad een overweldigend assortiment, heb gelijk een jacket besteld! Bedankt voor de tip.

Anoniem zei

Jeetje ziet er inderdaad erg gaaf uit.... ga zeker iets bestelen. Heb je dat Gazzetta shirt gezien? Die is vet!

Anoniem zei

gaaf, was al een tijdje op zoek naar retroshirts. Zij hebben er super veel.